Du må stole på følelsene dine, ikke på fornuften:)

Følelsene dine er ditt kompass. Følelsene dine forteller deg hvordan du egentlig har det. Mange er redde for disse følelsene. De haster videre i sine travle liv, og fyller dagene med masse å gjøre, slik at det ikke blir tid og mulighet til å kjenne etter. Likevel er det slik at følelsene våre puster oss i nakken… og da lager vi det enda travlere for oss selv, og vi setter på TV’n, tar en telefon, sitter på facebook eller drar på shopping for å distrahere oss. Det verste er å få for mye tid alene. Å være alene på hytta er for mange helt utenkelig. Da kommer tankene. Da kommer følelsene.

Dette vil jo gå bra i starten, men når vi velger å overse følelsene i mange år, manifesterer de seg i kroppen. Da vil du etter en stund kanskje utvikle fysiske problemer, som svimmelhet og smerter, og du må til legen fordi du har migrene og betennelser som stadig kommer tilbake. Kanskje begynner du å drikke litt for mye og dempe følelsene dine med vival og sobril? Kanskje du heller skulle ha lyttet til dem? Følelsene, altså:) De prøver å fortelle noe viktig til deg.

Du må tillate deg å kjenne etter hvordan du har det. Følelsen og kroppen din vil fortelle deg om det livet som du lever er godt for deg eller ikke. Kanskje trives du ikke i jobben din, i ekteskapet ditt, blant vennene dine? Kanskje har du for mange baller i luften slik at du er i ferd med å brenne lyset ditt i begge ender? Har du for lite tid sammen med familien din? Kroppen din og følelsene dine vil si i fra. Er du sliten og lei deg? Våkner du kl 4 hver morgen og blir liggende våken og tenke? Er du stresset og urolig? Er du sint og irritabel? Da er det noe i livet ditt som du ikke trives med.

Så vil fornuften blande seg inn og «overtale» deg til å tenke på alle andre, og på alle som blir skuffet, og spesielt vil fornuften la deg få angst for økonomien…., og så vil du kanskje holde ut i en situasjon som ikke er bra for deg, enda litt lenger, mens sjelen din og følelsene dine prøver å fortelle deg at du må gjøre en endring.

Jeg bruker å tenke at hvis jeg ikke lever et autentisk liv, så vil sjelen min sladre hjem. «Hun gjør ikke som vi hadde blitt enige om…» og så vil det bli satt igang tiltak:) Først vil tiltakene være svake følelser som blir sterkere og sterkere jo mindre jeg hører på dem, så vil det bli fysisk motstand. Det kan være fysiske smerter, eller at jeg fysisk blir hindret i å rekke dette toget, eller at bilen stopper når jeg har noe «viktig» jeg skulle ha gjort. Jeg har opplevd slik veiledning mange ganger.

Du vil bli stoppet, hvis at du velger å holde ut i situasjoner som ikke er bra for deg. Kanskje det er bedre å lytte til følelsene før det blir enda større «vekkere».

3 tanker på “Du må stole på følelsene dine, ikke på fornuften:)

  1. «Er du sliten og lei deg? Våkner du kl 4 hver morgen og blir liggende våken og tenke? Er du stresset og urolig? Er du sint og irritabel? Da er det noe i livet ditt som du ikke trives med.» My life…

  2. Følelser er viktige å lytte til men også noe av det mest flyktige vi eier… Lytt til følelsene men ikke velg på grunnlag av dem alene. Følelser kan ha sammenheng med så mye – ikke minst rene medisinske årsaker. Det «kryr» av forhold og relasjoner som har røket pga feiltolkninger av følelser basert på personers depresjoner, bivirkninger av medikamenter og sykdommer som går på hormon og nervefunksjon. Ren medisin. Jepp – alt dette kan faktisk få deg til å «føle feil». Mitt tips er å lytte til følelsene men bruk «mind» og «witness», selvinnsikten, godt før du tar store avgjørelser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s