“Til ettertanke” Dag 5

Dagens tema er: Speiling.

Dette temaet er et tema jeg til stadighet vender tilbake til. Det er veldig viktig å forstå dette på et dypt plan, og ikke bare med hodet vårt. Når du forstår dette temaet med hele deg, begynner du å integrere det i livet ditt.

Alt som du opplever på utsiden av deg: livet ditt, økonomien din, huset ditt, rotet ditt, vennene dine, kommentarer du får, sure bussjåfører og kassadama på bensinstasjonen, parforhold. Alt speiler hvordan du tenker og føler, men ikke minst, hva som er dine «sannheter». Dine «sannheter» blir reflektert tilbake til deg, slik at du kan omprogrammere dem, bearbeide dem, og få nye «sannheter» som er hensiktsmessige for deg. Ofte er vi ikke klar over disse «sannhetene». De ligger i underbevisstheten vår. De kommer likevel frem i vårt daglige liv, og når noe spesielt oppstår. Vi har fått programmert disse «sannhetene» i vårt indre fordi vi har opplevd kommentarer og kritikk og kanskje traumatiske hendelser i løpet av livet.

En veldig vanlig «sannhet» er at vi ikke er god nok. Denne sannheten speiles i våre relasjoner og vårt liv.

I dag vil jeg gi deg en nyttig øvelse:

Tenk over livet ditt i sin helhet. Hvilket eller hvilke områder av livet ditt er det som ikke fungerer for deg? Hvor butter det imot? Hvor må du alltid streve for å få det til, hvis du får det til i det hele tatt? Der har du noen «sannheter» som ødelegger for deg. Hvilke «sannheter» er det? Hva har du fått høre av dine foreldre, søsken, venner eller lærere? Hvilke blikk og kommentarer har du lagret som en «sannhet»?

Husk at alle «sannheter» er det mulig å omprogrammere. Da vil de livsområdene som du føler du strever med, endre seg til det positive. I morgen skal vi se mer på akkurat dette:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s