“Til ettertanke” Dag 4

Dagens tema er: Kjærlighet.

«Kjærligheten er kjernen i vår eksistens. Den er den livgivende kraft som gir oss energi og retning. Den forbinder et hjerte med et annet. Kjærlighet er uimotståelig hengivenhet til et menneske, et sted, en ide, eller for selve livet. Kjærlighet er å vedsette andre og behandle dem med ømhet. Kjærlighet blomstrer ved aksept og verdsettelse. Den har evnen til å helbrede. Den oppfordrer oss til stadig forbedring, mens vi frigir behovet for å kontrollere eller forme noen i vårt bilde. Næret av engasjement og krydret med godhet er kjærligheten vår største gave.» – Virtues

Jeg opplever at mange av de som kommer til meg, strever med kjærligheten. Jeg ser at kjærligheten er preget av angst og behovet for å kontrollere. Man har masse regler for sin partner. Ubetinget kjærlighet er uten kontroll. Ubetinget kjærlighet er vel den man først og fremst kan ha for sine barn, selv om man også er redde for dem og ønsker å beskytte dem. Ubetinget kjærlighet blir en naturlig del av oss når vi har kjærlighet til oss selv. Min opplevelse er at vi strever med kjærligheten til andre, når vi ikke er glade i oss selv. Kjærlighet til oss selv fører til selvaksept. Da er vi trygge, og trenger ikke å kontrollere vår partner. Vi vet at vi er god nok, og da har vi ikke angst for å miste noen fordi vi ikke strekker til.

Vi er alt for strenge med oss selv. Vi er god nok som vi er. Alle mennesker er god nok som de er. Vi trenger å anerkjenne oss selv, og tilgi oss selv og de «tabbene» vi føler vi har gjort oppgjennom livet vårt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s