Alt som skjer i livet ditt speiler dine tanker og følelser…

Alt som du opplever på utsiden av deg selv, er et speilbilde på hvordan du egentlig har det inni deg. Alle opplevelser, både positive og negative, alle mennesker som du møter, jobbsituasjonen din, økonomien og alt som skjer, forteller noe om ditt bevisste og underbevisste følelsesliv.

Det kan være at du har en tendens til å kritisere deg selv eller har vanskelig for å sette grenser, da vil dette bli speilet tilbake til deg ved at andre kritiserer deg og invaderer grensene dine. Dette mønsteret vil gjenta seg helt til du har avslørt hva som ligger til grunn for disse opplevelsene, og bearbeidet følelsene.

Vi har alle sammen vonde opplevelser og mørke hemmeligeter. Skam, utilstrekkelighet og følelsen av å ikke være god nok, er som regel hovedindigrediensen i våre dårlige følelser, og er ofte et resultat av opplevelser fra barndommen. Alle dine negative opplevelser oppgjennom livet, sier noe om at du har gamle sår som har skapt vonde følelser og tankemønster som er selvsaboterende, og som blir sendt ut som et radiosignal til omverdenen. Som regel ligger disse følelsene og tankene skjult for oss. De blir som verkende sår i underbevisstheten, og vi gjør vårt beste for å skjule dem for oss selv og alle rundt oss. Vi spiller «roller» og viser oss frem til andre som «uekte» mennesker, mens inni oss er det uro i magen og stress i brystet. Selv om vi prøver å skjule disse vonde følelsene for oss selv og omverdenen, vil disse radiosignalene bli plukket opp av noen, og speilet/trigget om og om igjen til vi tillater oss selv å se på dem, og gjennom å se på dem, vil sårene bli helet. Siden vi ikke har så god kontakt med vår underbevissthet, vil alle våre negative opplevelser være gull verdt. De viser oss faktisk hvilke følelser vi trenger å jobbe med.

Alle mennesker er speil, men våre nærmeste relasjoner er ofte de mest perfekte speilene for oss. Derfor er det så mange som har «problemer» med sine familier, fordi de ikke selv tar ansvar for sine egne følelser og hva som sendes ut. Vi tror at det er de andre som gjør dette imot oss, og føler oss som et «offer». Det er også slik at speilet er to-veis. Så hvis du har en konflikt med noen i din familie eller svigerfamilie, så trigger du også noe ubearbeidet i den andre personen. Hvis noen blir lei seg, og sint på deg, og beskylder deg for noe, vil det som regel være et snev av sannhet i det, samtidig som det først og fremst handler mest om den andre personens følelser. Hvis du selv blir frustrert tilbake, har du også fått speilet dine egne følelser. Det kan være vanskelig å være helt ærlig med seg selv når slike ting skjer, for vi vil helst ikke se at også vi er «skyldige». Hvis du føler deg helt rolig når sinnet koker hos den andre, er det ikke du som blir speilet denne gangen.

Neste gang du opplever noe negativt, eller kommer i konflikt med noen, vil jeg råde deg til å bruke litt tid på å skrive ned det som skjedde, og hvilke følelser som dukket opp. Tenk igjennom om du har opplevd lignende følelser før. Hvilke følelser er det? Kanskje vil det hjelpe deg til å avsløre dine negative tanker og følelser du har om deg selv, slik at du kan bli fri. Det er mange måter å jobbe med følelsene på, når du endelig har fått tak i dem.

Tilgivelse er det viktigste tiltaket du bør gjøre for å rense ut dine sår. Det er ikke lett å tilgi, men når du tilgir det som har skjedd, og de involverte, tilgir du egentlig deg selv. TFT, Psykodrama og healing er de metodene jeg har god erfaring med, og som kan hjelpe deg videre.

Neste gang jeg skriver et innlegg, skal det handle om tilgivelse.

4 tanker på “Alt som skjer i livet ditt speiler dine tanker og følelser…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s