21. desember 2012

Denne dagen er starten på noe nytt! Det betyr at det også er avslutningen på noe gammelt. Noe som ikke lenger er hensiktsmessig for deg! I lang tid har mange mennesker bekymret seg for denne datoen, og de har hamstret mat og gått i dekning. Det er ingenting å  bekymre seg over. Dette er en gledens deg! Gled deg over ditt liv, og dine muligheter fremover!

Dette er dagen for å bestemme over deg selv og for å legge fortiden bak deg. Det som har skjedd i fortiden, er over nå. Fortiden eksisterer kun når du tenker på den… Jo mindre tid du bruker på å tenke på alt som har vært, jo lettere er det for kroppen å reparere de fysiske sporene som er knyttet til fortiden.

Følelser og tanker er faktisk kjemi.

La oss si at jeg tenker på en vond opplevelse som jeg har hatt. Da vil en lignende følelse aktiveres, som da opplevelsen skjedde, selv om den er noe svakere enn den var akkurat da opplevelsen skjedde. Denne følelsen er egentlig hormoner og nevroner som blir aktivisert. Da produseres de samme stoffene i kroppen, og du føler angst og uro, eller panikk. Kjemi.

Se for deg at du har en hytte i Trollheimen. Hver gang du går til den hytten, vil du sannsynligvis gå den samme veien. Etter kort tid vil det bli en sti. Slik er det også i ditt indre landskap. Jo mer du fokuserer, tenker og snakker om det som har vært, jo mer tydelig og forsterket blir stien, og du skaper en sti som du egentlig ikke vil gå! Det er jo lettere å gå der det er en sti. For å få den stien til å gro igjen, må du faktisk gå en annen vei. Det betyr at du må tenke og fokusere på noe annet. Når du har gjort det, skapes det med tiden en ny sti, av hormoner og nevroner, og følelsen blir deretter. Det er vanskelig å holde opp å tenke på et problem som har blitt følelsesmessig sterkt, men du kan sette fokuset på noe annet, og med litt innsats vil du klare å endre den følelsesmessige styrken på det problemet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s