Enkel øvelse for vanskelige valg

Jeg vil fortelle om en liten øvelse du kan gjøre for deg selv, hvis du skal gjøre et valg mellom flere alternativ som er viktig for deg. For eksempel flytte eller ikke, eller hvis du står med to jobbmuligheter og må velge en av dem.

Det viktige med denne øvelsen er å kjenne etter i kroppen hvordan følelsen blir.

La oss si at du har søkt på en jobb, og fått den. Du er i tvil om du skal si ja eller nei. Sett opp to eller flere stoler, alt etter hvor mange valgmuligheter du har. Bestem deg for at den ene stolen representerer det ene valget, for eksempel den nye jobben, og den andre stolen representerer din nåværende jobb. Når du står på avstand og ser på de to stolene er det tankene og hodet ditt du har kontakt med.

Sett deg i den første stolen og lukk øynene. Hvordan blir følelsen i kroppen? Kjenn etter, og bruk litt tid. Blir du urolig, stresset eller blir du rolig? Så setter du deg i den andre stolen og kjenner etter på samme måte. Ofte må du skifte stol flere ganger for å kjenne følelsen godt. Du vil likevel oppleve at tankene dine og frykten kommer snikende igjen og gjør deg i tvil om valget, da gjør du øvelsen på nytt, og du vil kjenne at du blir rolig i den stolen der valget blir riktig.

Etter en slik øvelse er du ganske sikker på om du skal si ja eller ikke. Vi skal følge magefølelsen vår, og ikke tankene våre.

Lykke til med gode valg:) og gi meg gjerne en tilbakemelding på denne øvelsen.

Én tanke på “Enkel øvelse for vanskelige valg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s